סלטים

סלט "שמחת הצאר"

סלט תפוחי אדמה עם קוויאר אדום

סלט קוויאר אדום



סלט "שמחת הצאר"

מצרכים:

½ ק"ג קלמרי
10 חלבונים
חבילה 1 מקלות סרטנים
120 גר' קוויאר אדום ושחור "סודות האוקיינוס"
פטרוזיליה, שמיר – לפי הטעם
מיונז

אופן הכנה:

לקצוץ הכול, לערבב, לקישוט להניח קוויאר על עלה פטרוזיליה.


סלט תפוחי אדמה עם קוויאר אדום

מצרכים:

750 גר' תפוחי אדמה קטנים
ביצה 1
בצל ירוק – יחידה אחת
250 מ"ל ציר ירקות
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון
2 כפות שמנת
150 גר' יוגורט
קורט סוכר
60 גר' קוויאר אדום "סודות האוקיינוס"

אופן הכנה:

לשטוף את תפוחי האדמה ולבשל בקליפתם כ-20 דקות. לבשל את הביצה. לשטוף את תפוחי האדמה והביצה במים קרים ולקלוף. לשטוף את הבצל הירוק, לייבש ולחתוך לטבעות. להרתיח את הציר, להוסיף שמן זית ולתבל במלח, סוכר פלפל שחור. לחתוך את תפוח האדמה לקוביות ולהשרות בתוך הציר למשך 20 דקות. לקצוץ את הביצה. לערבב את השמנת עם היוגורט. לתבל במלח, פלפל וסוכר. להוציא את תפוחי האדמה מהציר, להניח על צלחת ולהגיש עם תערובת השמנת, הקוויאר, הביצה והבצל הירוק.


סלט קוויאר אדום

מצרכים:

120 גר' קוויאר אדום "סודות האוקיינוס"
100 גר' אורז
5 ביצים קשות
סלמון במליחות מעודנת
1 בצל אדום
חסה, מיונז

אופן הכנה:

לבשל את האורז עד שיהיה מוכן, להעביר למסננת ולשטוף במים קרים. לחתוך את הביצים, הבצל והסלמון לקוביות קטנות. את כל המרכיבים הנ"ל יש לערבב עם מיונז. להניח את עלי החסה על צלחת, להניח מעליהם את הסלט ולפזר מלמעלה את הקוויאר. הסלט הוא מדהים ביופיו ובטעמו.