דף בית מתכונים מתאבנים
מתאבנים

מתאבן קוויאר ובצל קצוץ

ביצים ממולאות בקוויאר

סנדוויץ' עם קוויאר

סופלה קוויאר עם תפוח אדמה וביצים



מתאבן קוויאר ובצל קצוץ

מצרכים:

240 גר' קוויאר אדום "סודות האוקיינוס"
1 בצל קטן
שמן חמניות לא מזוקק
¼ לימון

אופן הכנה:

ליצוק על הקוויאר את שמן החמניות ולהמתין מספר דקות. לקצץ את הבצל ולערבבו עם הקוויאר. להעביר לכלי ההגשה ולקשט בטבעות בצל.


ביצים ממולאות בקוויאר

מצרכים:

8 ביצים
4 כפות קוויאר אדום או שחור "מתאבן קוויאר מס' 1"
4 בצלים קטנים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

לבשל את הביצים, לקרר במים ולקלוף. לחתוך את הביצים לאורכן, להוציא את החלמונים, לפורר אותם על ידי העברה דרך מסננת ולערבב עם קוויאר, פטרוזיליה ובצל. למלא בתערובת את חצאי החלבונים ולקשט בעשבי תבלין ירוקים.


סנדוויץ' עם קוויאר

מצרכים:

40 גר' חמאה
קוויאר אדום או שחור "מתאבן קוויאר מס' 1"
ביצה 1 קצוצה דק
בצל ירוק

אופן הכנה:

למרוח את החמאנה על פרוסת לחם, להניח באלכסון את הקוויאר ולפזר בצדדים את הביצה. לקשט את הסנדוויץ' המוכן בבצל ירוק.


סופלה קוויאר עם תפוח אדמה וביצים

מצרכים:

200 מ"ל חלב
קוויאר אדום
100 גר' בצל
50 גר' מרגרינה
400 גר' תפוח אדמה מבושל
3 ביצים

אופן הכנה:

למעוך את הקוויאר, לערבב עם בצל מטוגן קלות ותפוח אדמה מעוך, להוסיף חלב, מלח, חלמונים ובסוף – חלבונים מוקצפים. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולאפות בתנור.