דף בית מתכונים מנות שניות
מנות שניות

קישואים עם קוויאר

פשטידה מקוויאר דגי נהר עם לחם

כדורי בשר עם קוויאר

 

 

קישואים עם קוויאר

מצרכים:

1 קישוא צעיר
113 גר' קוויאר אדום "סודות האוקיינוס"
½ כוס קמח
2 כפות שמן
מלח, פלפל, עשבי תבלין – לפי הטעם

אופן הכנה:

לחתוך את הקישוא לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, לפזר על הפרוסות מלח ופלפל, לגלגל בקמח ולטגן בשמן עד צבע חום בהיר. את הקישואים המטוגנים יש להניח על צלחת שטוחה ולשים על כל פרוסה כפית של קוויאר. לפזר מעל הקוויאר עשבי תבלין קצוצים דק.


פשטידה מקוויאר דגי נהר עם לחם

מצרכים:

100 מ"ל חלב
100 גר בצל ירוק
400 גר' קוויאר טרי
100 גר' לחם חיטה
20 גר שמן
מלח, פלפל – לפי הטעם

אופן הכנה:

טבלו את הלחם בחלב, סחטו אותו והעבירו דרך מטחנת הבשר יחד עם הקוויאר. הוסיפו לתערובת בצל קצוץ, מלח ופלפל. פזרו אותה באחידות בתוך תבנית ואפו בתנור עד הופעתו של קרום זהוב. חתכו למנות ופזרו מעליהן עשבי תבלין קצוצים דק.


כדורי בשר עם קוויאר

מצרכים:

2 ראשי בצל
2 כפות חמאה
4 מלפפוני בייבי
600 גר בשר בקר טחון
2 חלמונים
כפית 1 חרדל
מלח, פלפל שחור טחון
2 כפות שמן
4 כפות שמנת
50 גר' קוויאר אדום "סודות האוקיינוס"

אופן הכנה:

לקלוף את הבצלים, לחתוך לקוביות, לטגן עד הזהבה בכף חמאה ולקרר. לקצוץ דק את המלפפונים. לערבב את הבשר הטחון עם חלמונים, בצל מלפפונים, חרדל, מלח ופלפל שחור. להרטיב את הידיים וליצור כדורי בשר. לטגן את הכדורים במחבט עם שמן עד הזהבה. לחלק לצלחות, להניח על כל צלחת כף שמנת ולפזר מעליה את הקוויאר. לפני ההגשה מומלץ לקשט בעלי חסה.