דף בית תזונה בריאה אצות ים כיסוד התזונה הבריאה
אצות ים כיסוד התזונה הבריאה

במדינות רבות של המזרח הרחוק, למשל ביפן, אצות הים נמצאות בשימוש רחב בקרב האוכלוסייה, מכיוון שתושבי האזור תופסים את התזונה הבריאה כדבר חשוב ביותר. במזרח הרחוק האצות משחקות תפקיד חשוב בתזונה היומיומית, בדומה לתפוח אדמה וכרוב אצלנו. הם לא רק מלקטים את האצות, אלא גם מגדלים אותן באופן מלאכותי. אלפי אנשים עוסקים כאן ב"חקלאות תת-ימית" ושדות אצות הים מתפרשים לרוחבם של אלפי הקטרים.

קיימים יותר מ-70 סוגים של אצות אכילות הידועות לאדם. הנפוצות ביותר הן אצות הלמינריה, סרגסו וחסת הים. צריכת האצות הנ"ל היא חלק בלתי נפרד מהתזונה הבריאה ביומיום.

מחקרים שבדקו את ההרכב הכימי של אצת הלמינריה ואת אופן ספיגתה בגוף האדם הראו כי האצה היא לא רק מוצר מזון בעל ערך רב, אלא גם אמצעי יעיל למניעת מחלות.

צריכת הלמינריה העשירה ביוד סייעה בזמנו לאוכלוסיית פרובינציות החוף בסין למנוע את התחלואה במחלת הזפקת הנפוצה בקרב המתגוררים באזור זה.